fbpx

Липофилинг

Липофилингът използва извлечените с конвенционална липосукция мазнини от пациента, за да ги трансферира към друга област на тялото. Мазнините се събират с тънки канюли през фини разрези. След филтрирането, отделените мастни клетки се инжектират в желаната зона. Освен добавянето на обем липофилингът намалява образуването на белези, подобрявайки еластичността на покриващата тъкан. Липофилингът се използва за увеличаване на обема на меката тъкан, подобряване на контура на тялото, подмладяване на лицето и уголемяване на гърдите.

Предоперативна консултация

От първостепенно значение е да споделите очакванията си с вашия пластичен хирург. В някои от случаите са необходими две или повече процедури за постигане на желания резултат. За съжаление, повече от 50% от инжектираната мазнина се абсорбира от тъкните в рамките на определен период от време. Това е и причината за повторна необходимост от липофилинг.

Техника

Предоперативно се определят подходящите зони за извличане на мазнини. Те включват – вътрешната част на коляното, бедрата, седалището, корема, гърба и др. Донорската и реципиентна зона се снимат предварително, за да се сравнят резултатите след операцията.

Липофилингът изисква обща или локална анестезия, в зависимост от количеството мазнини и реципиентната зона.

Предимства на липофилинга

Подобряване на донорската и реципиентна област след процедурата
Част от инжектираната мазнина е перманентна
Инжектираната тъкан е изцяло естествена
Кратка и бърза хирургична процедура с минимален дискомфорт
Минимално инвазивна и без рискове за усложнения
Подобряване на еластичността на кожата

Липофилингът се състои в изсмукване на местна тъкан от тялото на пациента и инжектирането й в друга част на тялото. Автоложната мастна тъкан е възможно най – естественият филър за подобряването на обема на седалището, гърдите, устните и лицето. Единствен дефект на интервенцията е непостоянният й ефект.