fbpx

Лифтинг на бедра

Липектомия на бедра (Лифтинг на бедра)

Липектомията на бедра се превърна в една доста популярна процедура при пациентите, загубили значително тегло след бариатрична операция. Драстичното отслабване създава ново предизвикателство за пациентите с отпусната кожа по бедрата. Нежеланите ефекти на именно тази група пациенти се отстраняват с операция за стягане на бедрата, чрез изрязване на излишната мастна тъкан и кожа. Операцията се състои в повдигане и преоформяне на кожата на бедрата, създавайки по-естетически издържан резултат на гладка и стегната кожа. Пациентите, които обмислят да се подложат на тази хирургична интервенция, трябва да са постигнали своето идеално тегло и да целят да го запазят. Така, резултатите от липектомията остават трайни.

По време и след операцията

Операцията изисква обща анестезия. Липектомията на бедра може да се комбинира с липосукция за по-елегантен контур или друга процедура за моделиране на тялото – брахиопластика или повдигане на гърди. Въпреки това, съществува ограничение на броя и вида операции, които могат да бъдат изпълнени едновременно.

Съществуват няколко техники за моделиране на бедрата. Правилната техника се определя по време на консултацията с хирурга и зависи от степента на провисналост на кожата. При наличието на строг вертикален излишък на кожа бегегът се скрива в естествените гънки или в незабележими места. При наличие на периферна излишна тъкан белегът се разполага от вътрешната част на бедрата.

Рехабилитационен процес

Фините оперативни конци се резграждат в тъканите. Изрязва се единствено частта, която остава над кожата. Хирурзите съветват умерена физическа активност в първите два месеца. Избледняването на синините и спадането на отока отнема до месец. Оперативните белези добиват цвят, приблизителен на телесния.

Оперативното моделиране на бедра след значителна загуба на тегло е основното решение на проблема с отпуснатата кожа в тази област.