fbpx

Моделиране на седалище

Моделиране на седалище

перациите за повдигане, моделиране и оформяне на седалището набират все по-голяма популярност в цял свят през последните няколко години. Уголемяването на седалището е процедура, търсена от пациенти с незадоволителен обем, форма или размер в областта на седалището или несъразмерност с останалата част от тялото.

Генетичната предразположеност на пациентите, драстичната загуба на тегло, промени на тялото след бременност са само част от причините пациентите да търсят оперативно решение на проблема. Ефективни, от гледна точка на постигане на желан резултат с минимални белези по тялото, са две основни техники – липофилингът и поставянето на силиконови импланти в седалището. При пациентите, които желаят забелжими резултати и не разполагат с достатъчно мастна тъкан за процедура по липофилинг (като пациенти с индекс на телесната маса под 22 или недоволни от резултатите на предварителна процедура по липофилинг), се прилага оперативно поставяне на силиконови импланти в седалището.

Силиконовите импланти се позиционират под мастната тъкан или в зоната под седалищните мускули. Полу- твърдата повърхност на силиконовия имплант създава по-мек и естествен завършек и в същото време е безопасен, траен и ефективен. Съвременните полу-твърди импланти са с различен обем и форма – подобни на гръдните импланти. Подробен медицински преглед с опериращия хирург е от основно значение за правилния избор на големината на имплантите.

Белезите са скрити в гънката на седалището, на нивото на опашната кост.

По време на операцията и възстановителния процес

Операцията се извършва под обща анестезия и трае между два и три часа. Липофилингът започва с прилагане на процедура по липосукция, след която извлечената мастна тъкан се инжектира в желаната област. При процедура за оперативно уголемяване на седалището с помощта на импланти, разрезите се разполагат в гънките на седалището. Силиконовите импланти се стерилизират с тройна дезинфекция с антибиотици и се разполагат в двете половини на седалището. Поставянето на дрени не е задължително. Възможна е последваща процедура по липофилинг в периферията на имплантите, за да се подобри окончателната форма на седалището.

Рехабилитационен процес

Пациентите остават под лекарско наблюдение до 24 часа, след което биват изписани.Носенето на специално еластично бельо, осигурено от болницата, е задължително. Задължително е и запазването на позиция по корем, за да се намали риска от усложнения. Не се допуска натоварване на седалището или сядане(с изключение по санитарна необходимост) до една седмица след операцията, за да се намали риска от кървене или разместване на имплантите. Контролните прегледи се насрочват на втората седмица и на втория месец след операцията. Пълното възстановяване и връщането към ежедневна физическа активност е допустимо два месеца след операцията.

Поставянето на глутеални импланти в седалището е основният метод за постигане на желания обем. Операцията се комбинира, при необходимост, с допълнително инжектиране на автоложна мастна тъкан с цел постигане на идеалните пропорции.