fbpx

Уголемяване на гърди

Оперативно уголемяване на гърди

Красивите гърди с правилни пропорции и големина са блян на всяка дама! Гърдите са отличителен белег и част от идентичността на дамите. Когато чувстваме гърдите си красиви и с идеална големина сме още по-уверени, още по-красиви!

За операцията

Уголемяването на гърди (аугментация на гърди) е хирургическа интервенция, предназначена за увеличаване на размера на гърдите и изграждането на пропорционални размери с останалата част на тялото, чрез поставяне на гръдни импланти под гръдната тъкан или гръдните мускули. Интервенцията цели и изравняването на гърди с различна форма и размер. Необходимостта от увеличаване на размера на бюста може да бъде продиктувана от загубата на плътност и обем на гърдите след раждане, кърмене или прекомерна загуба на тегло. Тази операция се прилага успешно и на пациенти с вродени деформации на гърдите или на пациенти, на които е правена мастектомия. Повечето дами смятат, че големите гърди са по-привлекателни от малките и средни. За тези жени, увеличаването на размера осигурява по-пропорционална фигура, разширява възможностите за избор на облекло и подобрява самочувствието.

Фактори, които да обмислите

Уголемяването на гърди е хирургическа процедура с всички оперативни и анестезиологични рискове. Процедурата включва поставяне на имплантируемо медицинско изделие. Обсъждането на рисковете и постоперативния възстановителен процес е ключов елемент от консултацията с пластичния хирург преди операцията. Някои основни факти, които трябва да се вземат предвид :

Лицата със здравословно състояние, което затруднява заздравяването на тъканите или пациенти с имуннологични заболявания, които намаляват способността на организма за борба с инфекции, трябва да бъдат предпазливи при подлагане на този вид пластични операции
Статистиката сочи, че операцията за уголемяване на бюста не е еднократна процедура и е възможно в някои случаи, поради естественото отпускане на гърдите с времето , пациентите да се нуждаят от допълнителна операция през годините
При последващо решение на пациента да отстрани импланта, гърдите не се връщат в първоначалната си форма и размер. Тъканите се разтягат, когато под тях е поставен имплант и могат да изглеждат плоски или напукани при отстраняването му
Наличието на импланти влияе върху начина, по който се извършват мамограми, тъй като са необходими допълнителни образи по време на рутинната скринингова мамограма, за да се визуализира цялата тъкан на гърдат

Консултация с Опитен Пластичен Хирург

При пациентите, които желаят да се подложат на процедура по уголемяване на гърди, съществуват въпроси, които трябва да се дискутират с опитен пластичен хирург преди самата операция. Изключително важно е пациентът да проведе задълбочена консултация с пластичен хирург, за да се запознае с краткосрочните и дългосрочни последици от операцията. Това включва открито и реалистично обсъждане на процедурата с нейните потенциални ползи и рискове. Важно е и създаването на план за следоперативни прегледи през последващите години.

Пациентите трява да разберат техниките и опциите за поставяне на импланти. Тази информация включва:

Какъв имплант е подходящ за дадено тяло?
Налично ли е увисване на гърдите?
Приемлива ли е опцията на избраните импланти като форма и големина?

Имплантите

Всички съвременни гръдни импланти, независимо от материала, който съдържат, имат външна обвивка, изработена от силиконов еластомер. Силиконът се използва в многобройни медицински материали–катетри, дрени, други видове импланти за брадичка, ръка и тестикуларни импланти. Имплантите съществуват в много размери и различни форми – кръгли, овални и други. Анатомичните импланти или овалните се наричат още капковидни поради дизайна им, който се стеснява в горната половина и запазва по–голяма плътност в долната част, имитирайки естествената форма на гърдата.

Силиконовите импланти изглеждат максимално естествени и са меки на допир. Когато са в правилния размер обикновено не могат да бъдат разграничени от гърдите без импланти. Силиконовите импланти имат по–ниска степен на опъване и сбръчкване на повърхността. Подходящи са за оперативно уголемяване на малки гърди или за увеличаване на плътността на гърдите, за да се намали риска от нагъване на импланта или разместването му поради гравитацията. Водещ фактор за определяне на големината на имплантите е комбинация между желания резултат от пациента и анатомични параметри като големина на гърдата, плътност, ръст и тегло на пациента. По време на операцията хирургът окончателно преценява кой от имплантите като големина би дал желания резултат.

Изработени са от висококачествен кохезивен гел, който остава в правилната позиция, дори ако корпусът на импланта е повреден. Гел-имплантите са предварително напълнени и запечатани и не могат да бъдат регулирани като размер в операционната зала.

Оперативното уголемяване на гърдите се постига чрез поставяне на силиконови кръгли или анатомични импланти под или над гръдния мускул.