fbpx

Фейслифт

С напредването на възрастта кожата на лицето има тенденцията да се отпуска, оставяйки видимо изразени бръчки по челото, назолабиалната и околоочната зона. В някои от случаите се набюдава и отпускане на кожата под челюстта и сформиране на удебелен слой в предната част на брадичката (двойна брадичка). Пациентите с отпусната кожа и загуба на плътност в средната част на лицето получават максимално естествени постоперативни резултати на подмладена и гладка повърхност на кожата.

Ендоскопският фейслифт се приема като златен стандарт в лицевата естетична хирургия. Тази операция гарантира дългострочни и ефективни резултати. Техниката включва операция на група мускули под кожата, известни като повърхностната мускулно-апоневрозна система. Структурата на повърхностната мускулно-апоневрозна система в два слоя е наситена на влакна колаген и еластин и слой от лицеви мускули поддържат кожата гладка и изпъната. Оперативната техника е ефективна при пациенти с напреднала степен на отпуснатост на кожата.

Планиране на операцията

Планирането на операцията се извършва след индивидулана детайлна консултация с хирурга. Дискутират се оперативната техника и възстановителния процес. Хирургът изготвя подробен план на лечение, представя онлайн дигитална симулация на лицето на пациента, съобразена с анатомичните му белези – анализ на лицето, кожата, костите. Хирургът планира и изяснява процеса на поставяне на анестезията. По време на консултацията хирургът се информира за здравословното състояние на пациента, за минали изследвания, болести или предишни оперативни интервенции.

По време на процедурата

Перфектните постоперативни резултати се постигат с поставянето на линията на разреза в корените на косата и зад ухото. По време на операцията отпуснатата кожа на лицето се издърпва и повдига, като излишната кожа се отстранява. В някои случаи липофилингът е препоръчителен като допълнителна процедура, с цел възстановяване на загубения обем и контура в зоната. Така се постига по-голяма дефиниция. Класическата операция трае около три часа в обща анестезия.

Възстановителен процес

Ендоскопският фейслифт се приема като златен стандарт в лицевата естетична хирургия. Тази операция гарантира дългосрочни и ефективни резултати. Техниката включва операция на група мускули под кожата, известни като повърхностната мускулно-апоневрозна система. В постоперативния процес пациентите усещат леко изтръпване в областта на шевовете, което се толерира с болкоуспокояващи медикаменти. Шевовете се отстраняват до две седмици след операцията.

Лифтингът е правилно решение за пациенти с отпусната кожа на лицето или промяна на овала на лицето с възрастта. Провисването и бръчките по цялостта на лицето се отстраняват с леко издърпване на кожата на лицето към облатта над ушите.